Opstarten Keepersschool HC Nova

10-10 Nieuws

Beste leden,

 

Met gepaste trots kunnen wij jullie laten weten dat we binnen HC Nova een Keepersschool gaan opzetten. Wij zien dat het aantal keepers binnen HC Nova zeer beperkt is, er zijn teams met vaste keepers maar de meeste teams hebben een roulerende keeper. De roulerende keepers kunnen in de week dat ze keepen gaan meetrainen met de vaste keepers, de training wordt gegeven door ervaren keeperstrainers.

 

De voornaamste doelstelling is het begeleiden van een groep enthousiaste spelers/keepers welke willen uitgroeien tot vaste of roulerende keepers die kunnen zorgen voor een natuurlijke doorstroming en continuïteit in het doel. Op deze manier krijgen alle teams de mogelijk om een getrainde keeper in het doel te zetten.

 

De doelgroep is de jongste jeugd (vanaf O10), junioren en senioren. Voor de startende hockey spelers in de O8 en O9 is het van belang om te ervaren wat ze leuk vinden en bevestiging te krijgen dat ze op de juiste sport zitten. Door de groep breed in te richten kunnen de keepers van elkaar leren en ontstaat er naast spelers een specifieke keepersgroep binnen HC Nova. Roulerende keepers krijgen de houding, technieken en inzichten aangeleverd tijdens de keeperstraining. De vaste keepers ontwikkelen hun technieken en inzichten verder en/of focussen op specifieke leerdoelen.

 

De reguliere keeperstraining is onderdeel van het lidmaatschap, net als de keepersmaterialen welke aan ieder team ter beschikking zijn gesteld aan het begin van het seizoen. Voor training op de zondag, als onderdeel van de techniektraining wordt een extra bijdrage gevraagd. De keeperstraining (in de week dat je keept) kan als extra training worden gezien of in plaats van 1 teamtraining.

 

Lijkt het jou leuk vaker te gaan keepen (1 of 2 keer per maand)? Wil je hiervoor goed worden getraind en zo zelfverzekerder in het doel staan? Geef je dan op!

 

Om een gedegen training te kunnen geven zijn wij ook op zoek naar extra keeperstrainers, voor de reguliere keeperstrainingen (op woensdag en vrijdag) en voor de techniektraining (op zondag). Ben jij zelf keeper, heb je ervaring met het geven van keeperstraining of ben jij momenteel trainer en lijkt het je leuk ook hierin te ontwikkelen, laat het dan weten!

 

Op dit moment starten wij met een inventarisatie van deelnemers en trainers. Op basis hiervan zal het trainingsschema worden opgesteld en zullen we langzaam gaan starten. De vervolgstappen zullen met keepers, coaches, managers en trainers worden gecommuniceerd.

 

Als er vragen zijn dan horen we dit graag! Mail naar [email protected] of spreek ons aan op de club.

 

Met sportieve groet,

 

Namens de TC,

Fabiënne Müller & Guido Verkoeijen

 
10-10-2024 Technische Commissie