Update vanuit het bestuur

13-11
Beste mensen,

We zitten inmiddels midden in onze tweede lockdown periode.
De onderlinge contacten zijn summier en we kijken met zijn allen uit naar het einde van deze periode.
Maar we zitten niet stil. Het is daarom goed om jullie te informeren wat er toch op en rond de club gebeurt.

Ons kledingcontract met Reece/Hockeypoint loopt volgende jaar 1 juli af.
Uiteraard zijn we ons nu aan het oriënteren over kleding merken en retailers.
We laten ons adviseren door de kledingcommissie en belangrijk hierbij zijn de volgende wensen:
-Betaalbaarheid van de kleding bij aanschaf;
-Makkelijk en snel aan te schaffen;
-Mooie uitstraling en goed zittend;
-Goede kwaliteit
We streven ernaar om aan het einde van dit jaar meer duidelijkheid te kunnen geven over kledingleverancier en retailer.

Daarnaast willen we langdurige contracten afsluiten met onze sponsoren die op het HC Nova tenue gaan komen. Sponsor- en kledingcommissie onderzoeken de mogelijkheden.
Inmiddels is wel duidelijk geworden dat de Rabobank niet meer op onze tenues zal terugkomen.
Uiteraard kan een individueel team nog een eigen team sponsor toevoegen in overleg met de sponsorcommissie.

Walther Winkel en Volta Limburg zijn bezig om de laatste gas aansluitingen van het clubgebouw te verwijderen en te vervangen door elektrische convectoren. Deze zijn dezelfde die ook in kleedlokalen en bestuurskamer hangen.
Dit levert ons een forse jaarlijkse besparing op, zonder dat het iets af doet aan het gebruik comfort. HC Nova is hiermee de eerste sportvereniging in Limburg die gasloos is geworden!!

Een overkapping was ideaal geweest in de tijd voor de lockdown. Echter nu we niet meer de kantine mogen gebruiken, geen wedstrijden kunnen bekijken, heeft het geen zin om extra kosten te maken voor het plaatsten van een overkapping.
Maar dat de wens leeft en kan helpen om het club gevoel te bevorderen daarvan zijn we ons goed bewust.

Communicatie is belangrijk zeker in de periode waarin we elkaar weinig tot niet zien.
We zijn erg blij dat, Natascha Heeroma (trim hockeyster), bereid is om voor ons de social-media kanalen te beheren. Zij heeft ruime ervaring hiermee en waarborgt de kwaliteit van de uitingen. Iedereen die iets via app, FB, LinkedIn, Instagram en andere social-media platforms wil mededelen kan haar een mailtje sturen via: [email protected]

We zijn dit nieuwe seizoen begonnen met hockey lessen te verzorgen op scholen in Parkstad en om inloop trainingen weer aan te bieden. Dit blijkt een groot succes. Ons streven is om een gezonde aanwas van nieuwe leden te krijgen.
Door de lockdown zijn we terughouden geweest om dit nu aan te bieden, maar waar dit verantwoord is en kan gaan we hier mee door. Monique van der Veerdonk verzorgt (samen met Yanou) hockeylessen in Voerendaal voor een groep van 21 kinderen.
Het is de bedoeling dat deze lessen ook structureel gegeven worden op Landgraafse scholen.
HC Nova ontvangt hiervoor een vergoeding, zodat de trainers betaald worden en dit niet t.k.v. de contributie gaat.

Ook voor deze periode benutten we de financiële faciliteiten die overheden ons bieden. Onze penningmeesters kennen de regelingen en maken hier optimaal gebruik van.

De TC heeft gekeken naar het organiseren van een midwinter competitie. Zij is afhankelijk van de medewerking van de bond en alles moet passen binnen de Corona speelruimte van NOC*NSF, KNHB, gemeente en RIVM. Maar weet dat we het hockey aanbod zo veel mogelijk willen blijven aanbieden tijdens de winterstop.

De VOG’s zijn aangevraagd en worden binnenkort voorgelegd aan een ruime doelgroep. Denk hierbij een trainers, coaches, commissieleden, bestuursleden, etc.. We willen een zo veilig mogelijke omgeving bieden voor onze leden.
Dit geldt ook voor het "Kalderborn” overleg.
Hiermee proberen we de veiligheid buiten het terrein van HC Nova ook te verbeteren. De verlichting, de slagboom zijn al enkele uitingen hiervan.

Uiteraard is dit een momentopname en zijn veel mensen actief op vele terreinen voor HC Nova. Mocht je vragen hebben of ideeën, laat het ons weten.

Want HC Nova zijn we samen.

Met vriendelijke groet

Ben Boekraad
Voorzitter HC Nova 
13-11-2020 Bestuur