Bericht van de voorzitter

28-4 Nieuws
Beste mensen,

Komen we nu echt langzaam uit de lock down?
De maatregelen worden voorzichtig versoepeld. HC Nova volgt de ontwikkelingen op de voet en vult de ruimte in die ons geboden wordt.
De TC heeft zoveel mogelijk mensen laten hockeyen. Daar verdient zij een groot compliment voor. Onze jeugd heeft onderlinge wedstrijden kunnen spelen en we sluiten dit af met een toernooi. Alleen de hockeyers vanaf 27 jaar konden wij deze mogelijkheid niet bieden.  
Verder voelt iedereen het gemis om niet gezellig bij elkaar te kunnen blijven  na de trainingen. We moeten nog steeds na de training/wedstrijd zo snel mogelijk weer het terrein te verlaten. Ouders mogen nog niet langs de lijn kijken naar hun kinderen. Blijf de geldende Corona maatregelen respecteren. 

We merken dat er jongens van buiten HC Nova trainingen van m.n. onze meisjes team willen "bezoeken”. Dit kan niet. Eigen ouders kunnen niet eens langs het veld staan en deze jongens horen niet op het terrein thuis.
Het heeft al geleid tot vervelende discussies met trainers. 
We willen iedereen een veilige en sportieve hockey omgeving bieden en deze bezoekers dragen hier niet toe bij.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de competities zijn beëindigd. 
Voor de geïnteresseerden kijk eens op deze link: 
https://www.knhb.nl/nieuws/knhb-besluit-competities-te-beeindigen 
Dit voelt uiteraard heel vervelend. 
Maar we gaan ons opmaken voor de start van, hopelijk een volledig hockey seizoen.

Onze nieuwe Indian Maharadja tenues zijn besteld en zullen uiterlijk 1 augustus beschikbaar komen. De sponsor commissie is er in geslaagd om het wegvallen van de Rabo bank, als hoofdsponsor, op te vangen met nieuwe bedrijven. Dit is een geweldige prestatie. Dank hiervoor. Zo zullen de komende jaren Graus Bouw, drukkerij Hamers, Lexquire notarissen en advocaten, Skyclear Business Consultants, Indian Maharadja, Unicef en de Gezonde Basisschool van de Toekomst op alle shirts prijken. 

Met Unicef en de Gezonde Basisschool van de Toekomst wil HC Nova blijk geven dat zij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid verder wenst in te vullen. 
Steeds meer kinderen in Parkstad ontwikkelen door een ongezonde leefstijl chronische ziektes met als gevolg dalende leerprestaties en sociale ongelijkheid. Dit leidt tot minder kansen op de arbeidsmarkt en daarmee tot hogere werkloosheid;
Obesitas, diabetes, hart- en vaatzieken komen in Parkstad veel vaker voor dan gemiddeld in Nederland. Een negatieve vicieuze cirkel met een structurele en hardnekkige achterstand als resultaat. Het doorbreken van deze cirkel is het doel van de Gezonde Basisschool van de Toekomst. HC Nova onderzoekt de mogelijkheid om in het nieuwe schooljaar deze scholen te bezoeken en hockey lessen op de scholen te verzorgen. Ook zullen de leerlingen van deze scholen worden ontvangen op ons eigen terrein op verder vertrouwd te raken met hockey. 

De accommodatie commissie is bezig om z.s.m. een overkapping te plaatsen voor onze kantine. Dit is een grote wens van veel leden, mede door de Corona maatregelen is de behoefte aan uitbreiding van onze kantine groot. 
Er is in Corona tijd veel werk verzet juist om sterker uit deze vervelende periode te komen.  We hebben elkaar daarbij nodig. 
Immers HC Nova dat zijn we samen.

Met sportieve groet

Ben Boekraad
Voorzitter

 
28-4-2021 Bestuur