Update Corona maatregelen vanuit de KNHB

28-5
Jeugd tot en met 18 jaar mag zonder 1,5 meter afstand trainen per 1 juni 28 mei 2020
 
Op 28 mei heeft het ministerie van VWS bekend gemaakt per 1 juni ook een versoepeling door te voeren voor de groep 13 tot en met 18 jaar.Voor deze groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet langer de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens de trainingen. Voor jeugd tot en met 18 jaar gelden per 1 juni daarom de regels zoals die ook gelden bij de groep tot en met 12 jaar.De KNHB vindt het belangrijk daarbij aan te geven dat het nog altijd niet toegestaan is wedstrijden of interne toernooien te organiseren. Wel kunnen de twee leeftijdscategorie├źn (t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) nu tegelijkertijd of zelfs door elkaar heen op een veld trainen.Deze versoepeling biedt de KNHB ook ruimte meer mensen op een veld toe te staan tijdens trainingen. Om het voor iedereen tot en met 18 jaar mogelijk te maken dat er onderling (binnen de vereniging) als onderdeel van de trainingen tegen elkaar gespeeld kan worden of bijvoorbeeld clinics plaats kunnen vinden, past de KNHB per 1 juni de toegestane aantallen per veld aan.
Per 1 juni geldt vanuit de KNHB voor hockeytrainingen op het veld voor jeugd tot en met 18 jaar GEEN beperking in het aantal personen.
Hierbij de laatste update vanuit de KNHB

Zoals in de tekst staat krijgen we vrijdag a.s. meer informatie over het te volgen protocol vanuit de KNHB.

Het kabinet heeft op dinsdagavond 6 mei in een persconferentie bekend gemaakt dat de coronamaatregelen binnen de sport per 11 mei worden versoepeld. Dit houdt in dat ook hockeyers met een leeftijd van 18+ per 11 mei weer kunnen gaan trainen, onder voorbehoud van een goedgekeurd protocol. Want ook deze trainingen zijn alleen mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt.

NOC*NSF, de KNHB en andere sportbonden werken daarom aan een algemeen sportprotocol net zoals dat eerder is opgesteld voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Daarop aansluitend werken we binnen de hockeysport met een hockeyspecifiek protocol, ook voor senioren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: trainen met een beperkt aantal personen en begeleiders op het veld, te allen tijde 1,5 meter afstand houden, geen wedstrijden en toernooien en regels met betrekking tot gebruik van materialen.

De KNHB hoopt het protocol voor de leeftijdscategorie 18+ en een algemeen geldend sportprotocol vrijdag aan het eind van de dag te kunnen delen met de verenigingen. Op die manier zorgen we er gezamenlijk voor dat de verdere openstelling op een veilige manier mogelijk is.

Daarnaast werd ook bekend dat competities wellicht weer kunnen starten per 1 september, maar dan zonder publiek. Ook hierover hopen we zo snel mogelijk meer informatie te kunnen geven. Houd hiervoor de speciale pagina met alle updates rondom de coronamaatregelen in de gaten.
 
28-5-2020 Bestuur