H2 - HC Delta Venlo H3: 1 - 3

Gespeeld op: 11-9-2022

Hc Nova H2 – Delta Venlo H3  

07 September 2022 

Herders, 

Iets meer dan 10 jaar na dato is deze verdwaalde hockeynomade terug op het “oude” nest, waar het ooit allemaal begon. Verhalen over de afgelopen 15 jaar zult u, als lezer, hier niet vinden. Gepeperde opmerkingen die vroeger door de beugel konden, worden tegenwoordig niet meer getolereerd.  Zullen de verslagen dan keurig worden? Nee, absoluut niet! De avonturen van Nova Heren 2 worden hier gedeeld, de opmerking(en) van de week komt terug en wellicht volgt er nog een ouderwetse lelijke schoenenbokaal. 

Een voorstel ronde van Heren2 leek deze schrijver niet nodig te zijn. De meeste van deze lelijkerds, coryfeeën, oudgediende en verdwaalde schapen zijn u vast bekend. Mocht dit niet het geval zijn, dan bent u natuurlijk van harte uitgenodigd om een van de wedstrijden met een bezoek te vereren. Het vriendelijke verzoek om hierna de bierpot te spekken.  

Hier volgt een kleine update van de transferperiode (lees: zomerstop), waarna het wedstrijdverslag volgt.  

De transferperiode verliep, tot en met de laatste week, behoorlijk rustig.
Schrijver Schmidt werd transfervrij overgenomen van Were Di Tilburg, om de gemiddelde leeftijd van het team boven de 30 jaar te krijgen. Mee trainen en spelen is geen probleem, op voorwaarde dat er weer wekelijks een verslag online komt. 
Kevin – d’r Poekel – Turksma gaf aan vanaf dit seizoen weer beschikbaar te zijn om de defensie te leiden en om de bierpot te beheren. Een vervelende rugblessure gooide het afgelopen seizoen roet in het eten. D’r Poekel wil zelf graag rustig gebracht worden en gaf, geheel op eigen wijze, een nieuwe betekenis aan de term “rustig gebracht worden”. Een vakantie van halverwege september tot eind oktober werd zonder pardon belegd.
De conclusie van de redactie: Ambtenaren…. 

In de laatste week kwam er een onverwachts transferverzoek uit Vaticaanstad binnen. Jos – Vietnam – Heinink werd benaderd om de Heilige Stoel te gaan bekleden en verder door het leven te gaan als il santo Jos. Onze Jos schijnt op 2 stemmen na in het Conclaaf gekozen te zijn! De paparazzo in Vaticaanstad hebben zelfs een foto weten te bemachtigen van Jos in zijn nieuwe (wedstrijd)kloffie. Jos en de paparazzo vroegen zich af of een functie, als trainer van Heren 2 en Dames 2, wel te combineren was met het bezetten van de Heilige Stoel. De redactie heeft de eerdergenoemde foto weten te bemachtigen en is niet te beroerd om deze te delen (zie Facebook). De transfer is uiteindelijk in het water gevallen, vanwege de exorbitante contracteisen van il santo Jos. Er werd bekend gemaakt dat zijn vrouw, 2 kinderen en kleinkinderen mee moesten verhuizen richting de heilige stad en dat hij birra in plaats van vino wilde schenken. Als kers op de taart ontdekte de paparazzo dat Jos in Vietnam had gediend, het gene kwaad bloed zette in de Sixtijnse Kapel. Onze Jos is met een keurige maat 46 uit Vaticaanstad getrapt en is daar nu persona non grata. Een walk of shame, door de straten van Vaticaanstad, is hem bespaard gebleven. Het geloof in il santo Jos zijn ze, in Vaticaanstad, voorlopig nog wel even kwijt en het bekleden/beklimmen van de heilige (wc)stoel gebeurt nog steeds in Landgraaf. 

Tussen de transferperikelen door is er gewoon getraind en werden de nodige verhalen gedeeld. Zo is Pepijn – De Ideale Schoonzoon – Hermans bezig met het verbouwen van een krot in Egelze. Dit doet hij samen met vriendin Laura, die een kleine 10 jaar geleden nog bekend stond als LVDB. De verbouwing verloopt tot op heden redelijk. Totdat Laura eigenhandig besloot dat het nieuwe kozijn, toch, niet, helemaal goed zat. Dit zorgde voor een hartverzakking bij de Ideale Schoonzoon. Boze tongen beweren dat Pepijn, na deze actie, heeft besloten om Laura op te geven voor een nieuw programma op RTL 4 genaamd: Help! Mijn vrouw wil mee klussen!  
Na een kort evaluatie moment is besloten dat de inrichting van het huis door Laura wordt gedaan. Verdere informatie over de verbouwing en aankomende housewarming zijn natuurlijk hier te lezen.

Iemand die bijna klaar is met verbouw is Dennis – das Gesicht – Krist, die tegenwoordig weer is neergestreken in Kirchroa en daar een flink optrekje heeft gekocht. Deze schrijver heeft een gedeelte van zijn vakantie hier besteed. Samen met een aantal Heren 2 coryfeeën was deze schrijver natuurlijk aanwezig op de housewarming. De schade: 30 liter bier, 8 flessen wijn, een fles Gin (insiders weten meer), flink wat hoofdpijn, een aanvaring met een vaas en 4 opmerkingen voor het verslag.  

In de week van de wedstrijd werd er natuurlijk getraind. Er was een redelijk aantal coryfeeën aanwezig op de trainingen. Deze schrijver testte na de training de internationale voetbal kennis van JackoJ en MichaelB en kwam tot de conclusie dat deze goed op pijl was! Op vrijdag werd er door H1 een beachparty (zonder zand) gehouden in het clubhuis. Yorrick – Mijn vader is wethouder – van Drunen kreeg het klaar om een potje judo in de kleedkamer te houden met een verdwaald schaap en won.. Dat was ook meteen het enige hoogtepunt van de avond.  

Op zondag was het dan zover! De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen Delta Venlo H3. Een aantal spelers gaf aan niet helemaal zeker te zijn van een overwinning. Uw heren zouden, vooral in Venlo/Blerick/Tegelen of waar die hockey-toko ook ligt, een pak rammel hebben gehad. De administratie bleek vervolgens zijn zaken niet op orde te hebben. Er stonden 17 herders keurig om 09:30 klaar om te verzamelen. Als gevolg daarvan besloot deze schrijver om het publiek en Jos – Vietnam – Heinink van gezelschap te voorzien. 

Over de wedstrijd kan deze schrijver kort en krachtig zijn: snel vergeten en op naar de volgende! De eerste de beste SC werd direct verzilverd door de bezoekers. Waardoor uw heren al binnen 3 minuten tegen een achterstand aankeken. Volgens insiders zag doelman BartW hier niet al te fris uit. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen uw heren iets beter in het spel. De verdediging stond beter en er werden nauwelijks kansen weg gegeven. Delta Venlo kwam moeilijker in het spel en kreeg minder kansen. Helaas kregen uw Heren ook maar weinig kansen. Pepijn - De Ideale Schoonzoon – Hermans zorgde voor het enige lichtpuntje van de wedstrijd. Theo – Doe dat nou niet – Robberts kreeg nog een mooie groene prent voor de moeite en spekte daarmee de boete pot.

Uitslag: 1-3 

Na de wedstrijd besloot Kevin – d’r Poekel – Turksma om nog een duit in het zakje te doen. Dit deed hij, wederom, geheel op eigen wijze door een blad met (lege)bierglazen te laten vallen. De bijhorende foto heeft zijn weg naar Instagram ondertussen gevonden.

Volgende week spelen uw heren in Eindhoven. De Tamtam heeft te horen gekregen dat Nico – Papa – Handels verstek laat gaan deze wedstrijd. Het afgelopen jaar heeft Nico een schitterende prent ontvangen en was niet hij gecharmeerd van de arbitrage en tegenstanders. Mevrouw Nico Handels gaf aan dat Nico gewoon mee mag richting het Eindhovense. U kunt het wel raden.. Wordt vervolgd. 

Opmerking(en) van de week: 
KevinT: Ik drink niet meer zo veel als vroeger.
JeroenR tegen KevinT: Jij slikte vroeger.
DennisK: Je kunt geen scheve schaatsrijden als je niet kunt schaatsen.
JB: wegen renovierung des arschloches wurde der furtz ûber die Zunge umgeleitet.
ThomS: Raoul weet geen eens meer wat hij gisteren heeft gegeten. 
DennisK: Ik heb een foto van een dunne Yorrick van Drunen.
JarnoF: Als ik fitness, dan heb ik de dag erna spierpijn.
CarmenvH: Jeroen, wie is er nu zwanger geweest? Jij of ik? 
PepijnH: Daarmee ben ik de tent ingedoken! 
MonaM: Schmidt, je moet je bek houden! 
ThomS: Ik heb geen zin om te drinken. 
YorrickvD: Alle ambtenaren zijn oplichters. 
RikM: Mona, wat doe je allemaal op die bank? Als je geen eens de administratie bij houdt. 
TedR: Frush, we roken ons na de wedstrijd een!
JeroenR: Die jongen heeft opgekropte ballen 
KevinT: Voordat je doodgaat, heb je altijd even een opleving 
ThomS: Flikker op ik heb een kind

Met vriendelijke groet, 

Uw liefhebbende redactie, 

D.S. 

H2N